Ešref Salković prvi pobjednik u 2014

Ešref Salković prvi pobjednik u 2014

Ešref Salković prvi pobjednik u 2014

U Sarajevu na golf igralištu VF-a odigran je prvi turnir u 2014 godini. Nikada u historiji golf terena u Sarajevu u ovo doba godine nije odigran turnir.

Okupilo se 17 golfera iz Crne Gore, Posušja, Mostara i Sarajeva, koji su po maglovitom vremenu igrali 18 rupa sarajevskog terena. Iznenađenje na ovom turniru je i sam teren koji je uređen kao da nije zimsko vrijeme.

Rezultatski je bilo potpuno neizvjesno do kraja turnira. Najbolju partiju odigrao je Ešref Salković sa 26 brutto poena, koliko je imao i drugoplasirani Asim Omanić. Treće mjesto u brutto sabiranju zauzeo je Zoran Palameta sa 25 poena.

U netto konkurenciji najbolji je bio David Wilson koji je prvih devet rupa odigrao +1 odnosno 17 brutto poena. Međutim David je posustao u drugih devet rupa odigravši samo 6 poena. Loša igra drugih devet rupa nije utjecala da David osvoji prvo mjesto u nettu sa 40 poena.

Moramo još istaći  nastup  mlade juniorke Lejle Bradić, koja je bila jedina u ženskoj konkurenciji odigravši 15 brutto poena.

Kuriozitet ovog turnira bio je i nastup crnogorskih golfera, Gorana Radonjića i Branka Cerovića koji su vozili 5 sati od Bara do Sarajeva da bi odigrali ovaj zimski turnir.

Naravno poslije odigrane partije golfa slijedilo je druženje golfera koji su se upisali u historiju golfe terena u Sarajevu.

Sve čestitke najboljima.

Share: