Objavljen dio rasporeda turnira za 2014

Objavljen dio rasporeda  turnira za 2014

Objavljen dio rasporeda turnira za 2014

Golf Asocijacija Bosne i Hercegovine, GK Betanija, PGA BiH i portal www.bhgolf.ba objavili su svoje turnire za 2014 godinu. Čekamo još rasporede turnira u organizaciji GK Sarajevo, GK Posušje i GK Zavidovići tako da će se vrlo brzo kompletirati raspored turnira u BiH.

Novosti ove godine što se tiče GABIH-a su turniri koji se boduju za Masters 2014. Ukratko, bodovače se 4 turnira i to: Prvenstvo BiH, President Cup, Posušje (točan naziv turnira će se naknadno utvrditi) i Kup BiH. U konačno bodovanje ulaze 3 od 4 turnira. Dva se igraju na sarajevskom igralištu a dva na Topali u Posušju. Detalji oko učešća na Masters-u 2014 naknadno će se naći u rubrici GABIH-a.

Prvi turnir je Liga BiH koja će se i ove godine igrati u 4 kola.

Na igralištu Topala se igra 1.i 2. kolo, dok na igralištu VF-a će se igrati 3. i 4. kolo. U slučaju loših vremenskih uvjeta rukovodilac lige može da promjeni termin u dogovoru sa kapitenima ekipa.

Pravila su nepromjenjena. Klub može da prijavi više ekipa za Ligu. Krajnji rok za prijavu je 24 sata prije odigravanja svakog kola. Obavezna prijava kapitena ekipe. Ako je igrač u jednom kolu nastupio za klub u ekipi 1, slijedeće kolo može da nastupi za isti klub u ekipi 2. Igrači koji su nastupali za neki klub ne mogu u slijedećim kolima nastupati za drugi klub. U slučaju povrede ovog pravila – diskvalifikacija.

U jednoj ekipi može da bude maksimalno 3 prijavljena igrača, a za rezultat se boduju 2 najbolja rezultata. Pravo nastupa imaju uredno registrirani amaterski igrači u klubovima. Ekipe mogu da budu i mješovite, s tim da se igra sa istih ispucavališta (Tee-off) na oba igrališta bez obzira na spol.

Iz GABIH-a mole da rukovodstva klubova vode računa o uplati članarine za registrirane igrače kako bi imali pravo nastupa na KUP-u BiH.

Portal www.bhgolf.ba će uredno obavještavati golfere o promjenama termina kao što je do sada radio.

Želimo svim golferima da ugodno provedu zimu.

Share: