Otvoreno prvenstvo GK Posušje u Zagrebu

Otvoreno prvenstvo GK Posušje u Zagrebu

Otvoreno prvenstvo GK Posušje u Zagrebu

Ovaj vikend će se na golf terenu u Zagrebu odigrati prvo Otvoreno prvenstvo GK Posušje i istovremeno i prvo prvenstvo golf kluba Posušje.
Očekuje se oko 60 tak učesnika koji će startati u subotu u 14 sati na odlično preuređenom golf terenu u Zagrebu.

Prvog dana će svi učesnici igrati Otvoreno prvenstvo nakon kojeg ćemo dobiti prvog pobjednika turnira dok će se klubsko prvenstvo igrati 2 dana, a u nedjelju ćemo dobiti prvog klubskog prvaka. Ostali učesnici koji nisu članovi GK Posušje mogu igrati i u nedjelju ali samo za HCP.

U subotu je planirana zajednička večera i proglašenje pobjednika Otvorenog Prvenstva na kojem će prisustvovati i gradonačelnik Grada Zagreba g-din Milan Bandić.

Pored amaterskih učesnika na turniru će van konkurencije nastupiti i 3 pro igrača: Sebastijan Ajster (Slo), Miro Raič (Hr) i Dejan Šaran (BiH) koji će dodatno podići kvalitet ovog turnira.

Glavni organizator turnira ispred golf kluba Posušje, Tiho Parlov je izjavio:

"Osnovni cilj ove organizacije pored druženja je da naši članovi upoznaju i neke druge golf terene osim Topale u Posušju i zato smo se odlučili da pokrijemo troškove svim našim članovima koji će učestvovati na ovom turniru.. Nadamo se da će ovaj turnir doprinijeti daljem razvoju golfa u Posušju ali i Bosni i Hercegovini. Izuzetno nam je drago što su i golferi iz Hrvatske, Srbije i Slovenije prihvatili naš poziv da uzmu učešće na ovom turniru a posebno nam pričinjava zadovoljstvo što će na turniru učestvovati i 7 golfera članova GK Sarajevo. Očekujemo oko 60-tak učesnika i nadamo se dobrom vremenu jer bi onda bio potpuni užitak. Zahvalio bi se golf igralištu Zagreb a naročito direktoru Bogdanu Palovšniku na susretljivosti i pomoći oko organizacije ovog historijskog turnira za golfere iz Posušja.”

Trening runda je u petak kada učesnici mogu uz predhodnu najavu odigrati prelijepi golf teren u Zagrebu i upoznati se sa novitetima na ovom terenu.

Share: